ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Условия за ползване и управление на личните данни

Онлайн магазин Orhidei.bg е собственост на фирма Орхид Център България ЕООД със седалище гр. София, ж.к. Младост 1 бл.39, вписана в Търговския регистър с ЕИК 206087892.

Как да се свържете с нас?

–          На адрес: гр. София, ж.к. Младост 1 бл.39, магазин Orhidei.bg.

–          На телефон 0876 100 086

–          По имейл: shop@orhidei.bg.

В качеството си на администратор на на лични данни, имаме изградена политика за обработване и съхранение на личните данни, съобразена с изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 от 27 Април 2016 г.

Каква информация събираме?

Събираме следната информация:

  • Когато поръчвате продукти – Вашето име, адрес, телефонен номер, имейл, данни за плащане и информация за транзакцията.

  • Когато се регистрирате при нас за Електронен бюлетин, ние изискваме вашия имейл адрес.

  • Когато попълвате формата за контакт.

Какво правим с информацията, която събираме?

Информацията предоставена от Вас се съхранява в защитена софтуерна среда и Ви уверяваме, че тя се използва единствено и само от Orhidei.bg в пълна конфиденциалност и по никакъв начин или причина не се предоставя на трети лица, без Ваше съгласие.

Личните данни, които събираме, обработваме само с цел да изпълним поръчката, направена от Вас през електронния ни магазин, с цел осъществяване на комуникация с Вас, да получите Електронен бюлетин, ако сте се абонирали за него или да отговорим на Ваши запитвания, мнения или препоръки.

Тъй като поръчките, направени от Вас, се доставят от куриерска фирма “Еконт Експрес” ООД,  Ваши лични данни могат да стигнат до “Еконт Експрес” ООД САМО И ЕДИНСТВЕНО с цел изпълнение на пощенската/куриерската услуга.

Как давате съгласието си за обработка на личните Ви данни?

Всички лични данни се съхраняват единствено и само с Вашето изрично и информирано съгласие.

Съгласието за обработване на личните Ви данни се предоставя при регистрация в онлайн магазина ни, чрез използването на опцията “Бърза поръчка”, чрез попълване на контактната форма, или чрез заявяването за получаване на Електронен бюлетин.

Съгласието, което предоставяте може винаги да бъде оттеглено, като изпратите писмено искане до електронната поща: shop@orhidei.bg.

Какви са Вашите права относно предоставените лични данни?

При спазване на българското и европейското законодателство, включително Регламент (ЕС) 2016/679 на ЕС и на Съвета (Общ Регламент за защита на личните данни – GDPR) относно защита на личните данни, можете да упражните следните права:

• Правото на достъп до личните данни, които онлайн магазин Orhidei.bg обработва за Вас и да получите копие от тях;
• Право да искате от Orhidei.bg промяна, в случай че установите неточности или необходимост от актуализация на личните Ви данни, като изпратите имейл на shop@orhidei.bg.
• Право да искате блокиране на личните Ви данни или ограничаване на обработката на лични данни, в определените от закона и Регламента случаи;
• Право да искате изтриване на личните Ви данни от Orhidei.bg, в случай че са налице условията за това.
• Правото да възразите срещу обработването на личните си данни за целите на директен маркетинг като използвате линка за „отписване“, който сме поместили във всеки имейл, изпратен до Вас, съдържащ рекламна информация за нашите продукти;
• Правото да възразите срещу предоставянето на личните си данни на куриерска фирма Еконт Експрес, като изпратите имейл на shop@orhidei.bg.
• Правото, когато пожелаете, да оттеглите даденото от Вас съгласие личните Ви данни да бъдат обработвани за целите, за които сте дали съгласие например за маркетинг, като изпратите имейл на shop@orhidei.bg com.
• Правото да отправите жалба или молба за защита на правата Ви пред Комисия за защита на личните данни, в случай че са налице предпоставките за това;

Можете да упражните всички права по всяко време на обработване на личните Ви данни.

Тази политика за поверителност е приета от Орхид Център България ЕООД и е в сила от 23 май 2018 г.

Органи, регулиращи дейността

Органите, регулиращи дейността на Orhidei.bg са Комисия за защита на потребителя /КЗП/ и Комисия за защита на личните данни (КЗЛД), със следните координати:

За КЗП:
Уебсайт: https://kzp.bg/kontakti
тел: 0700 111 22
email: info@kzp.bg
адрес: гр. София, пл. “Славейков”, №4А, ет. 3, 4 и 6

За КЗЛД:
– Уебсайт: https://www.cpdp.bg/
– тел: 02/91-53-518
– email: kzld@cpdp.bg
– адрес: София 1592, бул. “Проф. Цветан Лазаров” № 2

Спорове

Потребителите могат да използват Европейската платформа за онлайн решаване на спорове (ОРС), достъпна на / https://ec.europa.eu/odr / – единен портал за достъп, който позволява на потребителите и търговците в ЕС да уреждат възникналите споровете помежду си.