ОБЩИ УСЛОВИЯ

Този уеб сайт се администрира от Орхид Център България ЕООД с ЕИК 206087892 и адрес на управление и кореспонденция в България, гр. София, ж.к. Младост 1, бл. 39, телефон: +359 876 100 086, e-mail: shop@orhidei.bg.

Моля, запознайте се с общите условия преди да започнете да използвате сайта.

За използването на този онлайн магазин, Вие се съгласявате безусловно с тези правила и условия.
Orhidei.bg може да променя Общите условия по всяко време без да уведомява потребителите като те влизат в сила незабавно след тяхното публикуване на сайта.

1. Начини на покупка

Поръчка в Orhidei.bg може да направите онлайн през сайта www.orhidei.bg, по телефона или да закупите желаните от Вас продукти директно от нашите магазини в София.

1. Онлайн поръчки – препоръчително е да се регистрирате като “Потребител”. Регистрираният потребител има личен акаунт, чрез който може да следи своите поръчки, желани продукти и др.

2. Поръчване на продукти по телефона – при този вариант може да направите своята поръчка на телефон 0876 100 086, където наш колега ще приеме Вашата поръчка.

3. Фейсбук страницата ни, откъдето можете да направите Вашата поръчка е: Орхидеи България – Orchids Bulgaria.

4. Може да закупите желаните от Вас продукти директно от нашия магазин в София:
Магазин Orhidei.bg – гр. София, бул. Ломско шосе 112 (до метростанция Надежда).

Работно време за приемане на поръчки:
1. През сайта – по всяко време на денонощието.
2. По телефона – в работното време на магазина.

Работно време на магазина в София:

Понеделник – Петък: 9:00 – 18:00 часа

Събота: 9:00 – 15:00 часа

Неделя: почивен ден

2. Начини на плащане

Плащането на сайта Orhidei.bg може да се извърши по един от следните начини:

1. Плащане на куриера при доставката с наложен платеж.
2. Онлайн с кредитни и дебитни карти.

3. Плащане чрез банков превод.
4. Плащане на място в магазина в брой и с кредитна/дебитна карта.

Ако желаете да направите подарък изненада на любим човек, е необходимо да заплатите поръчката предварително с дебитна/кредитна карта като следвате стъпките до завършване на поръчката Ви през сайта.

3. Доставка и цени

Доставяме поръчаните от Вас растения Орхидеи и аксесоари до всяка точка на България. Сайтът ще изчисли цената на доставката, която ще трябва да заплатите.

Поръчките се изпълняват обикновено до 2 дни след заявяването им през сайта или по телефона, но е възможно забавяне в случаите когато има голям брой направени поръчки.
Поръчките с избрана дата на доставка се изпълняват на желания ден.

Цени на доставката:
В момента доставките се извършват с куриерски фирма Еконт:

  • До офис на Еконт – цена около 5-6 лева, според тарифите на Еконт Експрес.
  • До Ваш адрес с Еконт – цена около 7-8 лева, според тарифите на Еконт Експрес

За още по-ниска цена на доставката – платете с дебитна или кредитна карта онлайн.

Офиси на Еконт: вижте тук

 

Поръчаните от Вас Орхидеи ще получите в специални кашони, за да бъдат цветята максимално защитени по време на транспорта. Цената на ОПАКОВКА за 1 поръчка, съдържаща цветя е 2.00 лева, независимо от броя на растенията. За поръчки без цветя не се дължи такса опаковка.

1 кашон за цветя побира 3-4 орхидеи.

4. Рекламации

Всички цветя, предлагани в сайта www.orhidei.bg са живи растения и поради тази причина е възможно да има разлика между растенията от един и същ вид, което значи, че е възможно да има разлика между растенията на снимките и това, което ще получите – например повече или по-малко разклонения, пъпки, малка разлика във височината, гъстотата на растението.

Всички цветя на ПРОМОЦИЯ или РАЗПРОДАЖБА, особено такива с 50% и повече намаление е възможно да имат дефекти по листа, лоши корени, по-малко цветове, да бъдат без цвят. Причината за намалението е упомената в описанието на съответния продукт и рекламация за такива продукти няма как да бъде удовлетворена. Орхидеи са намалени също и когато нямат пъпки.

4.1. При получаване на пратката Потребителят трябва да провери съдържанието й в момента на получаването й в присъствието на куриера, като в случай, че установи увреждане на съдържанието на пратката или липси Потребителят трябва да ни уведоми незабавно на телефона, изписан на товарителницата. При неспазване на това условие рекламации за Цветя или липси по поръчката няма да бъдат разглеждани и съответно няма как да бъдат удовлетворени.

ВАЖНО! Моля, прочетете!

При увреждане на Цветя или други продукти в резултат на транспортирането им се съставя констативен протокол в три еднообразни екземпляра, който се подписва от Потребителя и куриера. Куриерската фирма е отговорна за сигурната доставка на стоките, които изпращаме и тя трябва да заплати всички щети, породени от неправилното транспортиране на пратката.

Рекламации за нерастителни продукти се приемат до 14 дни от датата на получаване на стоката като това може да стане само ако продукта и опаковката са в ненарушен търговски вид. Същото важи и ако клиент промени решението си и реши да върне продукт, закупен от нас. Орхид Център България ЕООД ще възстанови сумата за продуктите, но цената за връщането на стоката в този случай е за сметка на клиента.

Съгласно закона, възстановяването на стойността ще бъде осъществено в рамките до 30 (тридесет) дни от датата на връщането.

В случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на суми се извършва чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането в срок от 15 дни.

Всички цветя в промоция и на разпродажба е възможно да имат дефекти, по-малко цветове или без цвят, проблемни корени, листа, което е описано в описанието на конкретния продукт.

Комисия за защита на потребителите: тук.
Електронна платформа за онлайн решаване на спорове: тук.

5. Защита на личните данни.

Орхид Център България ЕООД предприема мерки за защита на личните данни на Потребителя съгласно Закона за защита на личните данни.
Последвайте връзката, за да прочетете Политиката за поверителност и защита на личните данни.

6. Съгласно Закона за Защита на Потребителите.

6.1. Основните характеристики на стоките, предлагани от Orhidei.bg са определени в профила на всяка стока на сайта.
6.2. Цената на стоките с включени всички данъци е определена в профила на всяка стока в сайта www.orhidei.bg.
6.3. Стойността на транспортните разходи за доставка, които не са включени в цената на стоките можете да видите в секция Доставка и Цени.
6.4. Начинът на плащане, доставка и изпълнение на поръчките се определя в настоящите общи условия.
6.5. Информацията, предоставяна на Потребителите е актуална към момента на визуализацията й на сайта www.orhidei.bg преди клиента да е направил поръчката си.
6.6. Orhidei.bg посочва преди клиента да е направил поръчката си общата стойност на поръчката за всички съдържащи се в нея стоки.

7. Авторско право.

Съдържанието, текстовете, снимките, банери, лого и всички останали материали са интелектуална собственост на Орхид Център България ЕООД и всички тези материали могат да бъдат използвани само за лични цели с нетърговска цел. Разпространението на тези материали е строго забранено. При нарушение на интелектуалните права ще действат Законите на Република България.
Орхид Център България ЕООД строго следи за спазването на авторското право.