• Кошница

  Вермикулит 5-15мм - насипно по 1 литър

  Вермикулит 5-15мм - насипно по 1 литър
  Вермикулит 5-15мм - насипно по 1 литър

  Вермикулит 5-15мм - насипно по 1 литър

  • Продуктов номер: TR61
  • Наличност: В наличност
  • 1.90 лева

  Наличност в магазин Orhidei.bg гр. София ж.к. Младост 1 бл. 39


  Тагове: вермикулит обогатители

  Вермикулитът е естествен минерал, който се образува в земните недра. След обработка при температура 1000 градуса  се превръща в лек порест материал. Той е инертен, химически и биологически стабилен, стерилен.  Благодарение на съдържанието на микроелементи като: калций, магнезий, калий, желязо и силиций,  вермикулитът е естествен биостимулант за растежа на растенията.

  Вермикулитът е отличен регулатор на влажността и влияе положително върху развитието на корените.

  В почвените смеси се добавя  с цел поддържане на оптимални условия на почвената влага, въздушен капацитет и топлинен баланс, създавайки  благоприятни условия за хранене на растенията.

  Благодарение на порестата си структура,  гранулите му веднага поемат влагата и хранителните вещества катo ги отдават постепенно на растенията.

  Притежава висок йонообменен  капацитет като задържа положително заредените йони на калий, магнезий и други микроелементи внасяни с торенето, които отдавапостепенно на растенията.

  Приложение на вермикулита за орхидеи:
  Всички гореописани качества правят вермикулитът ценен почвен компонент за субстратите за орхидеи. Използвайте малко количество вермикулит, смесен с борови кори, за да направите идеален субстрат за Вашите орхидеи.

  За Орхидеи с малко корени - вермикулитът е чудесна среда за активирането им. Поливането трябва да бъде оскъдно тъй като вермикулитът задържа много влага.

  Цената е за 1 литър.

  Доставяме поръчаните от Вас растения Орхидеи и аксесоари до всяка точка на България. Сайтът ще изчисли ориентировъчна цена на доставката, която ще трябва да заплатите.

  Поръчките се изпълняват обикновено до 2 дни след заявяването им през сайта или по телефона, но е възможно забавяне в случаите когато има голям брой направени поръчки.
  Поръчките с избрана дата на доставка се изпълняват на желания ден.

  Цени на доставката:
  В момента доставките се извършват с куриерски фирма Еконт:

  • До офис на Еконт                                - цени, започващи от 5 лева, според тарифите на Еконт Експрес.
  • До Ваш адрес с Еконт                        - цени, започващи от 6 лева, според тарифите на Еконт Експрес.

  За още по-ниска цена на доставката - платете с дебитна или кредитна карта онлайн.

  Офиси на Еконт: вижте тук

  Поръчаните от Вас Орхидеи ще получите в специални кашони, за да бъдат цветята максимално защитени по време на транспорта. Цената на опаковката за 1 поръчка, съдържаща цветя е 1.50 лева. За поръчки без цветя не се дължи такса опаковка. Единствено ако продуктите са чупливи (стъклени кашпи) се налага допълнително опаковане както и пратките се обявяват като чупливи в Еконт и с обявена стойност. Поради тази причина доставката се оскъпява.

  1 кашон за цветя побира обикновено 3 орхидеи.

  Напишете отзив

  Бележка: HTML не е преведен!
      Лош           Добър